FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hilton najavio prodaju 15 hotela

LONDON, 22. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Britanska hotelska grupaHilton Group Plc usvojila je u utorak plan o prodaji 15 hotela uVelikoj Britaniji za 658 milijuna dolara, kojima bi i daljeupravljala, najavljujući i da to nije konačan broj hotela namijenjenihprodaji.
LONDON, 22. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Britanska hotelska grupa Hilton Group Plc usvojila je u utorak plan o prodaji 15 hotela u Velikoj Britaniji za 658 milijuna dolara, kojima bi i dalje upravljala, najavljujući i da to nije konačan broj hotela namijenjenih prodaji.

Grupa upravlja s više od 400 hotela izvan SAD-a a najavila je prodaju spomenutih 15 hotela po cijeni koja premašuje njihovu neto knjiženu vrijednost od 584,9 milijuna dolara Royal Bank of Scotland.

Hilton je napomenuo da će novac od prodaje hotela, uključujući objekte u londonskoj zračnoj luci Gatwick i londonske Olympia hotele, biti namijenjena smanjenju duga u očekivanju razgovora o prodaji čitavog hotelskog ogranka grupe američkom imenjaku Hilton Hotels Corp.

Grupa je dodala i da će početkom 2006. prodati još hotela, uključujući londonski i birminghamski Metropol, čija vrijednost premašuje 685 milijuna dolara, izrazivši nadu da će uspjeti isposlovati slične sporazume, koji bi joj omogućili upravljanje hotelima i nakon prodaje.

Time će grupa biti smanjena na manje od 10 hotela, smještenih uglavnom u Velikoj Britaniji.

"Prisutan je veliki interes za hotele, što nas je potaknulo da ih ponudimo još više na prodaju", kazao je zamjenik izvršnog direktora Hiltona Brian Wallace.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙