FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA najavila ukidanje sviranja himni

ZUERICH, 22. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Međunarodnognogometnog saveza (FIFA) Joseph Blatter najavio je kako se uskoro možeočekivati ukidanje sviranja nacionalnih himni na međunarodnimutakmicama pod ingerencijom FIFA-e, objavio je švicarski magazinSchweizer Illustrierte.
ZUERICH, 22. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Joseph Blatter najavio je kako se uskoro može očekivati ukidanje sviranja nacionalnih himni na međunarodnim utakmicama pod ingerencijom FIFA-e, objavio je švicarski magazin Schweizer Illustrierte.

Blatter je posebno razočaran izlučnom utakmicom za SP 2006 između Turske i Švicarske, te je najavio da bi u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu doigravanja u svim zonama za plasman Svjetsko prvenstvo umjesto dvije utakmice igrala samo jedna, "majstorica" na neutralnome terenu.

"Uz sve ostale ružne stvari koje su se događale u Istanbulu, posebno sam razočaran nepoštivanjem himne protivničke momčadi kojoj se glasno zviždi, a to je bio slučaj i prilikom sviranja turske himne u Švicarskoj. U zadnje vrijeme to je učestali trend na gotovo svim međunarodnim utakmicama gdje postoje gosti i domaći, te ozbiljno razmišljam o ukidanju sviranja himni prije početka dvoboja. Kada u nogometu nacionalizmu dodate još nešto tako snažno i strasno kao sviranje himne, stvari onda odu u šovinizam i to onaj najgori eksplozivni, iz kojeg se rađa nasilje i mržnja", kazao je Blatter.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙