FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potvrđena ptičja gripa kod 15-godišnjaka u Vijetnamu

HANOJ, 22. studenog 2005. (Hina/DPA) - Petnaestogodišnjak iz sjevernogVijetnama postao je 93. osoba zaražena ptičjom gripom u toj zemlji odpojave epidemije prije dvije godine, objavili su utorak liječnici.
HANOJ, 22. studenog 2005. (Hina/DPA) - Petnaestogodišnjak iz sjevernog Vijetnama postao je 93. osoba zaražena ptičjom gripom u toj zemlji od pojave epidemije prije dvije godine, objavili su utorak liječnici.

"Potvrđeno je da je dječak zaražen virusom ptičje gripe H5, ali još nismo u mogućnosti potvrditi da se radi od virusu H5N1", kazao je Nguyen Tran Hien, direktor Nacionalnog instituta za higijenu i epidemiologiju.

Vu Van Hoe se razbolio 14. studenoga i primljen je u bolnicu u Hai Phongu dva dana kasnije. On je iz okruga Tien Lang. "Taj je okrug poznat po prijavljenim slučajevima ptičje gripe kod ptica od listopada", kazao je direktor zdravstvenog odjela grada Hai Phing Nguyen Van Vi.

Od pojave prvih slučajeva ptičje gripe početkom 2004. godine, 92 Vijetnamca su zaražena virusom H5N1, a 42 su preminula. Zaraženih ptičjom gripom ima i u Tajlandu, Kambodžiji i Kini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙