FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld pozdravlja napredak Ukrajine prema NATO-u

VILNIUS, 23. listopada 2005. (Hina/AP) - Ukrajina brzim korakomnapreduje u reformi svoje goleme vojske i ispunjavanju uvjeta začlanstvo u Sjevernoatlantskom savezu, izjavio je u nedjelju američkiministar obrane Donald Rumsfeld nakon ministarskog sastanka NATO-a uVilniusu.
VILNIUS, 23. listopada 2005. (Hina/AP) - Ukrajina brzim korakom napreduje u reformi svoje goleme vojske i ispunjavanju uvjeta za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, izjavio je u nedjelju američki ministar obrane Donald Rumsfeld nakon ministarskog sastanka NATO-a u Vilniusu.

"Učinjen je napredak i mi to pozdravljamo", rekao je Rumsfeld na novinskoj konferenciji s litvanskim predsjednikom Valdasom Adamkusom, koji je također izrazio optimizam da će Ukrajina ući u NATO.

Rumsfeld je nakon azijske turneje u Litvu doputovao na sastanak ministara obrane NATO-a posvećen napretku Ukrajine.

Washington se jako zauzima za Ukrajinu, no ostale članice Sjevernoatlantskog saveza ne dijele to stajalište. Manje od polovice od 26 članica NATO-a poslalo je svoje ministre obrane na konferenciju u Vilnius.

Ukrajinski ministar obrane Anatolij Gritsenko rekao je kako je uvjeren da njegova vlada može riješiti dvije velike prepreke za članstvo: loše mišljenje koje većina Ukrajinaca ima o NATO-u i protivljenje Moskve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙