FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čečenija: traži se kažnjavanje ruskih vojnika

GROZNI/VLADIKAVKAZ, 21. studenog 2005. (Hina/AFP) - Oko 200 ljudiprosvjedovalo je u ponedjeljak u Groznom, glavnome gradu Čečenije,protiv nekažnjavanja ruskih vojnika koji su počinili zločine u tojpobunjenoj kavkaskoj republici, javljaju svjetske agencije.
GROZNI/VLADIKAVKAZ, 21. studenog 2005. (Hina/AFP) - Oko 200 ljudi prosvjedovalo je u ponedjeljak u Groznom, glavnome gradu Čečenije, protiv nekažnjavanja ruskih vojnika koji su počinili zločine u toj pobunjenoj kavkaskoj republici, javljaju svjetske agencije.

S transparentima "Kaznite krivce", "Nekažnjenost vodi u nove zločine" i "Predajte nam naše sinove", prosvjednici i predstavnici nevladinih udruga tražili su pronalaženje krivaca za razne zločine i njihovo kažnjavanje.

Vojska Ruske Rederacije je, na sveopće iznenađenje, priznala da su njezini pripadnici nedavno počinili zločine u selima Staraja Sunja i Staraje Atagi, nedaleko od Groznoga, te su prošli tjedan uhitili trojicu vojnika za koje se sumnja da su ubili trojicu čečenskih civila a šestoricu ranili.

Među ranjenima je i jedna djevojčica koja se još uvijek nalazi u stanju opasnom po život.

Istodobno, dužnosnik čečenske proruske vlade je kazao da se svi napadi, u kojima su poginuli spomenuti vojnici, pripisuju pobunjeničkim skupinama.

Ruske postrojbe, koje su u listopadu 1999. po drugi put ušle u Čečeniju kako bi spriječile i separatističke težnje Čečena, bilježe svakodnevne gubitke.

Prvi čečenski rat je trajao od 1994-1996.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙