FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atena i Moskva žele rješenje za Kosovo u dogovoru s UN-om i EU

ATENA, 20. studenog 2005. (Hina/AFP) - Grčka i Rusija žele rješenjestatusa Kosova u skladu s rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a tenačelima i vrijednostima Europske unije, navodi se u priopćenju grčkogministarstva vanjskih poslova objavljenog u nedjelju.
ATENA, 20. studenog 2005. (Hina/AFP) - Grčka i Rusija žele rješenje statusa Kosova u skladu s rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a te načelima i vrijednostima Europske unije, navodi se u priopćenju grčkog ministarstva vanjskih poslova objavljenog u nedjelju.

Naime, predstavnici grčkog i ruskog ministarstva vanjskih poslova održali su u Ateni sastanak posvećen Kosovu.

"Dvije strane su dogovorile da rješenje o budućem statusu Kosova treba biti plod dijaloga uz sudjelovanje zainteresiranih strana, kao i zemalja regije, kako bi napori međunarodne zajednici postigli pozitivan razultat", navodi se u priopćenju.

Posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za pregovore o statusu Kosova Martti Ahtisaari doputovat će u ponedjeljak u dvodnevni posjet Prištini, u sklopu turneje tijekom koje će posjetiti i Beograd, Podgoricu, Skoplje i Tiranu.

Bivši finski predsjednik uoči početka njegove diplomatske turneje najavio je da će tijekom posjeta saslušati stajališta svih strana uključenih u pregovore o statusu Kosova.

Kako je najavljeno, Martti Ahtisari će u Prištini razgovarati s Pregovaračkom skupinom Kosova, koju vodi predsjednik Kosova Ibrahim Rugova, političkim predstavnicima kosovskih Srba, najvišim predstavnicima UNMIK-a i KFOR-a.

Ahtissari je, kako prenose kosovski mediji, uoči posjeta kazao da je njegov krajnji cilj ohrabriti kosovske Albance i Srbe, odnosno Beograd i Prištinu da stupe u izravne pregovore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙