FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Da restriktivni zakoni o zabrani pušenja na javnim mjestima ubijaju umjetnost potvrdio je nedavni incident koji se dogodio u kazalištu talijanskog grada Mestre. U tom kazalištu zbio se slučaj bez presedana u povijesti talijanskog teatra. Na programu je bila drama "Pogled s mosta" jednog od najvećih američkih pisaca Arthura Millera. U trenutku kad glavni lik drame Sunday pali cigaretu, kao štu mu i nalaže scenarij, jedna žena iz publike počela je vikati "gasi cigaretu". Na sceni je nastao tajac, glumci su bili zbunjeni, pa je predstava nakratko prekinuta. Prekid je trajao 15 minuta i za to vrijeme na brzinu je prepravljen scenarij kako više ni u jednoj sceni ne bi bilo pušenja. Da je živ, tko zna što bi na ovo rekao Arthur Miller.

SEATTLE - Dosadila su vam uobičajena osvježavajuća pića? Nema problema, američka kompanija "Jones Soda" iz Seattlea ima rješenje za vas. Nudi vam se sok sa okusom puretine, složenca od brokule ili pite od oraha. Ovog ljeta najveći je hit bio sok s okusom puretine. Uvidjevši da konzumenti najviše traže sokove koji imaju okus mesa, u kompaniji "Jones Soda" odlučili su proširiti asortiman još jednim mesnim okusom. No, ovaj je puta u pitanju riba. Najnoviji proizvod je sok s okusom dimljenog lososa. Sokovi ovog proizvođača tek su nešto skuplji od uobičajenih osvježavajućih pića, pa tako paket od pet sokova različitih okusa, koji može poslužiti i kao vrlo zanimljiv poklon, košta samo 13 dolara.

LONDON - London je odavno poznat kao grad u kojem su nastali brojni trendovi, bilo da se radi o glazbi, književnosti ili modi, a najnoviji dotiče područje ljubavnog života. Umjesto u zadimljenim klubovima s glasnom glazbom, Londončani su ljubavne partnere počeli tražiti na posve drugačijim mjestima. Moderna mjesta za izlazak postali su debatni klubovi i likovne radionice, a posebice večeri poezije. O trendu su počeli pisati i novinski kolumnisti, prozvavši ga "intellidating", a oduševljeni su činjenicom da su Londončanima sive ćelije postale važnije od velikih grudi, te da je mladima draži Shakespeare od 50Centa. Koliko će trajati ovaj trend i hoće li se proširiti izvan Britanije, veliko je pitanje. Zanima li ljubitelje "turbo-folka" večer poezije Tina Ujevića?

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙