FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 13. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 13. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

LONDON - Britanski bi vojnici mogli otići iz Iraka do kraja iduće godine, rekao je u nedjelju irački predsjednik Džalal Talabani. Ocijenio je da će krajem 2006. iračka vojska biti spremna zamijeniti britansku na jugu zemlje. Prema Talabanijevim riječima, hitno povlačenje stranih snaga bilo bi "katastrofa" za Irak i moglo bi voditi u građanski rat.

MOSKVA - Predsjednik Srbije Boris Tadić u nedjelju će stići u Moskvu u trodnevni posjet koji će se baviti bilateralnim pitanjima i stanjem na Kosovu, objavila je agencija Itar-Tass. Prema agencijskoj vijesti, rusko-srpski razgovori posebnu će pozornost dati širenju bilateralne gospodarske suradnje. Veleposlanik Srbije i Crne Gore u Rusiji Milan Roćen izjavio je kako će ključne teme razgovora biti pregovori o budućem statusu Kosova i razvoj odnosa u državnoj zajednici s Crnom Gorom. Tadića će primiti i patrijarh ruske pravoslavne crkve Aleksej II.

DŽEDA - Samo nekoliko dana nakon što je Washington uputio kritike Saudijskoj Arabiji kao mjestu u kojem se ne toleriraju vjerske manjine, američka državna tajnica Condoleeza Rice doputovala je u kraljevstvo koje je važan američki saveznik u toj regiji. State Department naveo je u utorak Saudijsku Arabiju kao zemlju u kojoj se negiraju vjerske slobode nemuslimanima. Rice bi trebala razgovarati o tom izvješću, te također pokrenuti pitanje političke otvorenosti i ljudskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙