FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 15. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa potpisalo je jučer s Institutom "Ivo Pilar" ugovor o praćenju i vrednovanju eksperimentalnoga nastavnog plan i programa koji se provodi u 49 osnovnih škola u Hrvatskoj, a temelji se na Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu (HNOS). U 98 školama će do lipnja iduće godine biti provedena ispitivanja i testiranja među učenicima, učiteljima, roditeljima, lokalnom vlasti. Prvi rezultati istraživanja bit će poznati u lipnju 2006.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je jučer izaslanstvo hrvatske Zajednice saveza osoba s invaliditetom i Europskog foruma osoba s invaliditetom (EDF). Forum predstavlja 50 milijuna invalidnih osoba u Europskoj uniji, a Zajednica saveza osoba s invaliditetom u statusu je promatrača u EDF-u. Kako je priopćeno iz Predsjednikova Ureda, u tijeku susreta predsjednik Zajednice Zorislav Bobuš razgovarao je s predsjednikom Mesićem o izvješću izaslanstva EDF-a o radu osam hrvatskih nacionalnih saveza osoba s invaliditetom, ocijenivši njihov rad najboljim u jugoistočnoj Europi. Predsjednik Mesić naglasio je, uz ostalo, da se zrelost nekog društva mjeri po zaštiti svojih ranjivih skupina.

ZAGREB - Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe - Odsjek za povijest hrvatske književnosti HAZU priredio je izložbu "Tin Ujević 1891. - 1955. - 2005. Izložba je jučer, u povodu 50. obljetnice smrti hrvatskog pjesnika, otvorena u Muzejsko-galerijskom prostoru Palače narodnog doma HAZU-a. Izloženi su rukopisi i predmeti iz ostavštine Tina Ujevića koji se čuvaju u Arhivu Odsjeka za povijest hrvatske književnosti.

ZAGREB - Nakon snažnog rasta deviznih i kunskih depozita u bankama u Hrvatskoj tijekom udarnih ljetnih, turističkih mjeseci, znatan, premda nešto manji porast deviznih depozita nastavljen je i u rujnu s povećanjem od gotovo dvije milijarde kuna, dok je kod kunskih depozita rujanski rast bio osjetno usporeniji. U povećanju deviznih depozita prednjači stanovništvo, koje je svoje devizne račune tijekom rujna podebljalo za novih gotovo 1,5 milijarde kuna. Po podacima Hrvatske narodne banke, ukupni su devizni depoziti na kraju rujna premašili iznos od 86,8 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙