FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Košarka: Divac ipak neće u vojsku, a ni u zatvor

BEOGRAD, 18. studenog 2005. (Hina/DPA) - Beogradsko tužiteljstvo ipakje odbacilo krivičnu prijavu protiv bivšeg košarkaša Vlade Divca (37)zbog neodazivanja pozivu i izbjegavanja služenja vojne obaveze, zbogčega je mogao biti kažnjen i sa godinu dana zatvora.
BEOGRAD, 18. studenog 2005. (Hina/DPA) - Beogradsko tužiteljstvo ipak je odbacilo krivičnu prijavu protiv bivšeg košarkaša Vlade Divca (37) zbog neodazivanja pozivu i izbjegavanja služenja vojne obaveze, zbog čega je mogao biti kažnjen i sa godinu dana zatvora.

Tužiteljstvo je u obrazloženju istaklo kako Divac ima dvojno državljanstvo - američko i SCG, te stoga ne podliježe vojnoj obvezi.

Divac je 16 godina igrao u NBA ligi za Los Angeles Lakerse, Sacramento i Charlotte, a prošle godine okončao je karijeru. U dresu reprezentacije Jugoslavije, a kasnije Srbije i Crne Gore, osvojio je svjetski i europski naslov. Divac ima 37 godina, a vojni obveznici iz SCG koji žive u inozemstvu moraju vojni rok odslužiti do 35 godine života.

Divcu je najviše pomogao srbijanski premijer Vojislav Koštunica koji stao u košarkaševu obranu izjavom da je "Divac svoje rodoljublje potvrdio bezbroj puta na parketu". Divac se u Beogradu sastao i sa ministrom obrane Zoranom Stankovićem i tom prilikom izjavio kako je "posramljen cijelim slučajem zbog kojeg se njegova domovina u SAD-u prikazuje u negativnom svjetlu".

Divac živi u Los Angelesu i radi kao "scout" Lakersa za Europu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙