FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nedostatak novca za potresom pogođeni Pakistan ugrožava živote

MUZAFFARABAD, 28. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Nedostatakfinancijskih sredstava za pomoć stradalima u potresu u Pakistanu mogaobi ugroziti desetke tisuća života ako donatori odmah ne izdvoje još250 milijuna dolara, priopćili su u petak Ujedinjeni narodi.
MUZAFFARABAD, 28. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Nedostatak financijskih sredstava za pomoć stradalima u potresu u Pakistanu mogao bi ugroziti desetke tisuća života ako donatori odmah ne izdvoje još 250 milijuna dolara, priopćili su u petak Ujedinjeni narodi.

UN je upozorio da do oštre himalajske zime ima još nekoliko tjedana, a da su mnogi ljudi, koji su preživjeli potres 8. listopada, bez hrane ili zaklona. To svjetsko tijelo je istaknulo da je stiglo samo oko 111 milijuna dolara od potrebnih 550 milijuna.

Novi apel upućen u četvrtak rezultirao je samo sa 16 milijuna dolara.

"Trebamo najmanje 200 do 250 milijuna dolara i to odmah", rekao je UN-ov koordinator Jan Vandemoortele na konferenciji za novinare.

"Ako to ne dobijemo nećemo uspjeti", istaknuo je.

"Iskreno, ne znam kako bih to rekao još jasnije jednostavnim riječima: 'To je sada ili nikad; nećemo imati drugu šansu'".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙