FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibensko-kninskoj županiji neispravna voda za piće

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Voda u vodovodnoj mreži kojom seopskrbljuje veći dio stanovništva Šibensko-kninske županije zamućenaje zbog jakih kiša i zdravstveno je neispravna, pa ju trebaprokuhavati i taložiti prije uporabe za piće ili uzimati vodu ubocama, priopćio je Državni centar 112.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Voda u vodovodnoj mreži kojom se opskrbljuje veći dio stanovništva Šibensko-kninske županije zamućena je zbog jakih kiša i zdravstveno je neispravna, pa ju treba prokuhavati i taložiti prije uporabe za piće ili uzimati vodu u bocama, priopćio je Državni centar 112.

Zdravstvena ispravnost vode za piće pod stalnim je nadzorom Sanitarne inspekcije i Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i šibenskog laboratorija "Vodovod i odvodnja" d.o.o.

U priopćenju se kaže da se zbog obilnih oborina u zadnja 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji te nabujalih kaptaža na izvorištu šibenskog Vodovoda "Jaruga" i Vodovoda Dalmatinske zagore povećala mutnoća vode u vodovodnoj mreži.

Zamućena voda je zdravstveno neispravna po odredbi Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode, pa se preporučuje da se voda prije uporabe prokuha i taloži, odnosno da se za piće uzima voda u bocama, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙