FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska: Dužnosnik uvjetno kažnjen zbog crvene zvijezde

BUDIMPEŠTA, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Visoki dužnosnikmađarske Komunističke radničke partije osuđen je uvjetno na godinudana zatvora, jer je javno isticao komunistički simbol - crvenuzvijezdu, što je, prema mađarskom zakonu, zabranjeno.
BUDIMPEŠTA, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Visoki dužnosnik mađarske Komunističke radničke partije osuđen je uvjetno na godinu dana zatvora, jer je javno isticao komunistički simbol - crvenu zvijezdu, što je, prema mađarskom zakonu, zabranjeno.

Državna novinska agencija MTI izvijestila je da je Attila Vajna, zamjenik predsjednika minorne Komunističke radničke partije osuđen u srijedu, jer je zvijezdu istaknuo tijekom prosvjeda organiziranih prije dvije godine.

Isticanje komunističkih i nacističkih obilježja u Mađarskoj je zakonom zabranjeno. Znak crvene zvijezde zabranjen je nakon što su 1989. Mađari s vlasti zbacili komuniste.

Zanimljivo je da je presuda uslijedila tri dana nakon što su članovi Radničke partije glasovali za promjenu njezina imena te se ona sada službeno zove Komunistička radnička partija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙