FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarsko cjepivo protiv ptičje gripe učinkovito

BUDIMPEŠTA, 21. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Mađarsko cjepivoprotiv smrtonosne ptičje gripe definitivno se potvrdilo kao učinkovitopokazali su konačni testovi na ljudima, izjavio je u petak mađarskiministar zdravstva Jeno Racz mađarskoj novinskoj agenciji MTI.
BUDIMPEŠTA, 21. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Mađarsko cjepivo protiv smrtonosne ptičje gripe definitivno se potvrdilo kao učinkovito pokazali su konačni testovi na ljudima, izjavio je u petak mađarski ministar zdravstva Jeno Racz mađarskoj novinskoj agenciji MTI.

"Sada je u potpunosti dokazano da je cjepivo učinkovito kod ljudi... na temelju naših podataka cjepivo je 100 posto učinkovito", rekao je Racz navodi MTI. Mađarska vlada u srijedu je objavila da su se prva ispitivanja cjepiva na ljudima pokazala obećavajuća.

Cjepivo je ispitano na oko 100 dragovoljaca među kojima je bio i mađarski ministra zdravstva. Mađarska kaže da će, kada pokrene proizvodnju, moći proizvoditi 500.000 doza cjepiva tjedno te da će kasnije moći proizvodnju povećati na desetke milijuna doza ako će biti potrebno. Procijenjeno je da će za 10 milijuna stanovnika Mađarske biti potrebno 3,5 milijuna doza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙