FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktori željeznica regije u Opatiji

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Glavni direktori željezničkihpoduzeća regije okupljeni u skupinu G-4, kojima su se kao gostipridružili predstavnici CER-a i Europske komisije, sastali su se danasu Opatiji gdje razgovaraju o daljnjim zajedničkim aktivnostima iprojektima. Razgovara se o školovanju i usavršavanju željezničkihradnika u skladu sa smjernicama EU-a, ostvarenju interoperabilnosti naželjeznici, europskoj prometnoj politici i prioritetima za davanjepotpora investicijama u željezničkom prometu, razvoju željezničkogprometa i europskoj kohezijskoj politici, stanju i napredovanjusustava ETCS (Europski sustav za upravljanje vožnjom vlakova) teprijedlogu za skraćenje voznog vremena na relaciji Zagreb - Ljubljana- Villach - Salzburg, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Glavni direktori željezničkih poduzeća regije okupljeni u skupinu G-4, kojima su se kao gosti pridružili predstavnici CER-a i Europske komisije, sastali su se danas u Opatiji gdje razgovaraju o daljnjim zajedničkim aktivnostima i projektima. Razgovara se o školovanju i usavršavanju željezničkih radnika u skladu sa smjernicama EU-a, ostvarenju interoperabilnosti na željeznici, europskoj prometnoj politici i prioritetima za davanje potpora investicijama u željezničkom prometu, razvoju željezničkog prometa i europskoj kohezijskoj politici, stanju i napredovanju sustava ETCS (Europski sustav za upravljanje vožnjom vlakova) te prijedlogu za skraćenje voznog vremena na relaciji Zagreb - Ljubljana - Villach - Salzburg, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica.

Zamjenik predsjednika Uprave HŽ-a Marijan Klarić će, uz prezentaciju ponude u turističkoj sezoni 2006. i moderniziranih putničkih vagona, prezentirati i prijedlog novog proizvoda, noćnog vlaka na relaciji Zagreb - Prag uz analizu dvije moguće rute (Zagreb-Zidani Most-Graz-Beč-Prag i Zagreb-Gyekenyes-Beč-Prag).

Skupina G-4 osnovana je u prosincu 1992. godine u Beču, a prve članice bile su Austrijske željeznice, Slovenske željeznice, Mađarske željeznice i Hrvatske željeznice. Naknadno su im se pridružile Željeznice Republike Slovačke, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine te privatne austrijsko-mađarske željeznice GYSEV.

Uloga G-4 je promicanje zajedničkih interesa na prostoru između Dunava i Jadrana, naglašavaju iz HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙