FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan u Pakistanu najavio tursku pomoć u obnovi nakon potresa

ISLAMABAD, 20. listopada 2005. (Hina/AP) - Turski premijer Recep TayyipErdogan obećao je u četvrtak dugoročnu pomoć Pakistanu u obnovipotresom pogođenih područja.
ISLAMABAD, 20. listopada 2005. (Hina/AP) - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan obećao je u četvrtak dugoročnu pomoć Pakistanu u obnovi potresom pogođenih područja.

Erdogan je u četvrtak došao u dvodnevni posjet Pakistanu gdje je potres 8. listopada za sobom ostavio oko 79.000 poginulih i 3 milijuna osoba bez doma.

Nakon razgovora o humanitarnoj pomoći s pakistanskim kolegom Shaukatom Azizom, Erdogan je rekao da će Turska osigurati milijun pokrivača, šatore i hranu za preživjele u potresu i obećao dugoročnu pomoć u obnovi infrastrukture. Erdogan je također ponudio da Turska izgradi bolnicu i osnovnu školu u području pogođenom potresom.

Dvojica čelnika će u petak posjetiti potresom pogođeni sjeverozapad Pakistana i pakistanski dio Kašmira. Očekuje se i da će Erdogan razgovarati s pakistanskim predsjednikom Musharrafom prije povratka u Tursku u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙