FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić na zasjedanju COMECE-a

ZAGREB, 16. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupskekonferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao jedanas u Bruxelles, gdje će od 16. do 18. studenoga, sudjelovati naplenarnom zasjedanju Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europskeunije (COMECE), izvijestio je Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose sjavnošću.
ZAGREB, 16. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao je danas u Bruxelles, gdje će od 16. do 18. studenoga, sudjelovati na plenarnom zasjedanju Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE), izvijestio je Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Kardinal Bozanić sudjeluje na tom zasjedanju u svojstvu potpredsjednika Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) te u svojstvu promatrača otkako je Republika Hrvatska ušla u krug zemalja kandidata za EU.

Četrdeseta obljetnica Drugoga vatikanskog sabora i pouka koju Crkva iz njega može izvući kako bi se mogla suočiti sa sadašnjom krizom u EU bit će glavna tema zasjedanja. Biskupi će u svjetlu naslijeđa Drugoga vatikanskog sabora u suvremenom europskom društvu raspravljati o komunikacijskoj strategiji Europske komisije te o potrebi aktivnog državljanstva i ulozi crkve u razmišljanjima i raspravama unutar EU.

Biskupi će raspravljati i o prijedlogu dviju izjava o trenutnim demografskim izazovima s kojima se suočava Europa te o etičkim implikacijama istraživačke politike i financiranja EU.

Na zasjedanju će kardinal Bozanić kao potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija imati posebno izlaganje u ime CCEE-a.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙