FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: ukloniti sivo tržište i iz pekarstva

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada utvrdila je danasizmjene i dopune Zakona o posebnim uvjetima za stavljanje brašna natržište koje bi trebale osigurati da se i iz pekarstva potpuno uklonisivo tržište i te izmjene poslala u hitnu saborsku proceduru.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada utvrdila je danas izmjene i dopune Zakona o posebnim uvjetima za stavljanje brašna na tržište koje bi trebale osigurati da se i iz pekarstva potpuno ukloni sivo tržište i te izmjene poslala u hitnu saborsku proceduru.

Vlada je to učinila na telefonskoj sjednici, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Ministarstvo poljoprivrede je predložilo zakonske izmjene prema kojima bi se posebnim pravilnikom propisalo koliko se prosječno iz sto kilograma pšeničnog, raženog i kukuruznog brašna može proizvesti kruha i peciva.

Taj pravilnik ministar poljoprivede treba donijeti u roku mjesec dana od stupanja izmjena na snagu.

Ministarstvo poljoprivrede je zatražilo izmjene spomenutog zakona jer, kako naglašava, uvođenje evidencijskih markica za brašno nije u potpunosti uklonilo sivo tržište koje je, uočeno je, prisutno i u pekarstvu.

Naime, pravno nije uređeno iskorištenje brašna u proizvodnji pekarskih proizvoda, odnosno koliko se prosječno kruha i peciva može proizvesti od sto kilograma brašna.

Dodatan je problem što inspektori Državnog inspektorata ne mogu djelovati na odgovarajući način, pa sve to otvara mogućnost izbjegavanja plaćanja obveza državi.

Vlada traži hitne izmjene Zakona kako bi se omogućila kontrola proizvodnje brašna i pekarskih proizvoda od ovogodišnje pšenice.

Iz Vlade je priopćeno da je Blanka Jurić Jerbić imenovana predstojnicom Ureda za protokol, a Vladimir Jugo za njezina zamjenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙