FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael prihvaća nazočnost europskih promatrača u Rafahu

JERUZALEM, 31. listopada 2005. (Hina/AFP) - Izrael je pristao da sepromatrači Europske unije (EU) rasporede na terminalu u Rafahu prekokojega je moguć prijelaz iz pojasa Gaze u Egipat, izvijestio je uponedjeljak za AFP izraelski dužnosnik.
JERUZALEM, 31. listopada 2005. (Hina/AFP) - Izrael je pristao da se promatrači Europske unije (EU) rasporede na terminalu u Rafahu preko kojega je moguć prijelaz iz pojasa Gaze u Egipat, izvijestio je u ponedjeljak za AFP izraelski dužnosnik.

Rješavanje ovog pitanja obustavljeno je nakon izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze u rujnu, što je nedavno izazvalo kritiku posebnog izaslanika Kvarteta (SAD, EU, Rusija, UN) za Bliski istok Jamesa Wolfensohna koji je Izraelu prigovorio da odugovlači s pregovorima.

"Nadzor će obavljati Egipćani i Palestinska samouprava na egipatskoj strani terminala, dok će na palestinskoj strani biti europski promatrači koji će nas izvještavati što se događa", dodao je neimenovani dužnosnik.

Dodao je da će na palestinskoj strani terminala biti postavljene videokamere koje će izraelskim vlastima omogućiti da "doznaju što se događa u stvarnom vremenu".

Rekao je i da sigurnosne službe još moraju potvrditi dogovor, dok je državni radio javio da bi se to trebalo dogoditi u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙