FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik ICTY-a Meron dobio visoko američko priznanje

ZAGREB/DEN HAAG, 15. studenog 2005. (Hina) - Predsjedniku Međunarodnogkaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodoru Meronu dodijeljenoje prestižno priznanje Američkog udruženja za međunarodnog pravo(ASIL) - medalja Manley O. Hudson, objavio je u utorak Haški sud.
ZAGREB/DEN HAAG, 15. studenog 2005. (Hina) - Predsjedniku Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodoru Meronu dodijeljeno je prestižno priznanje Američkog udruženja za međunarodnog pravo (ASIL) - medalja Manley O. Hudson, objavio je u utorak Haški sud.

Odluku o dodjeli Hudsonove medalje, koja se "od 1956. povremeno dodjeljuje kao priznanje za izniman doprinos znanosti i postignuća u području međunarodnog prava", donio je izvršni odbor ASIL-a 5. studenoga.

"Tijekom svoje karijere, sudac Meron je u velikoj mjeri pridonio razvoju i primjeni međunarodnog prava, i putem svoje znanstvene karijere i prakse. U punoj mjeri zaslužuje ovu posebnu nagradu, i u ime cjelokupnog članstva ASIL-a, čestitam mu i radujem se njegovom govoru prigodom našeg povijesnog 100. skupa sljedećeg proljeća", rekla je direktorica ASIL-a Charlotte Ku.

Sudac Meron održat će govor na 100. godišnjem skupu ASIL-a, koji ce se održati u Washingtonu od 29. ožujka do 1. travnja 2006.

U obrazloženju za dodjelu priznanja, ASIL opisuje Merona kao "vodećeg znanstvenika u području međunarodnog prava, ljudskih prava i međunarodnog kaznenog prava, autora nekih od knjiga i članaka koji su pomogli u stvaranju pravnih temelja za međunarodne kaznene sudove".

Theodoru Meronu 17. studenoga ističe drugi mandat predsjednika ICTY-a, nakon kojeg će nastaviti raditi kao sudac Žalbenog vijeća ICTY-a. Na plenarnoj sjednici 17. studenoga suci Haškog suda izabrat će njegovog nasljednika iz redova sudaca kontinentalnog prava, a kao naizgledniji kandidat spominje se potpredsjednik ICTY-a talijanski sudac Fausto Pocar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙