FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa dobio još jedan automobil

RIM, 19. listopada 2005. (Hina/DPA) - BMW je papi Benediktu XVI. poklonio još jedan automobil, ovaj put model X5, čime je dodatnopovećan broj vozila u vatikanskoj garaži.
RIM, 19. listopada 2005. (Hina/DPA) - BMW je papi Benediktu XVI. poklonio još jedan automobil, ovaj put model X5, čime je dodatno povećan broj vozila u vatikanskoj garaži.

Ključeve automobila Papi su tijekom nedavne audijencije predali član uprave BMW-a Michael Ganal i predsjednik BMW Italija Marco Saltalamacchia. Vatikan u svom vlasništvu ima relativno velik broj motocikla i automobila, među kojima i modele BMW 525ix i 740i.

Prvi automobil koji je darovan nekom papi bio je Fiat 525 koji je 1929. godine poklonjen Piu XI..

Sedamdesetih godina pape su počele koristiti terenska vozila Toyota Land Cruiser sa povišenom platformom kako bi vjernici mogli bolje vidjeti poglavara crkve tijekom posjeta. Ostali "papamobili" koje su koristili bili su Mercedes-Benz, Land Rover i Fiat Campagnola.

Jedini Ferrari koji je neki papa dobio bio je onaj koji je vozač formule 1 i višestruki prvak svijeta Michael Schumacher poklonio Ivanu Pavlu II. ali radilo se o modelu a ne o pravom automobilu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙