FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Portugal najavio smanjenje javne potrošnje za 1,7 milijardi eura u 2006.

LISABON, 18. listopada 2005. (Hina/AP) - Portugalska vlada smanjit ćesljedeće godine javnu potrošnju za 1,7 milijardi eura u okvirunajnovijeg paketa štednje koji bi trebao rezultirati smanjenjemproračunskog manjka.
LISABON, 18. listopada 2005. (Hina/AP) - Portugalska vlada smanjit će sljedeće godine javnu potrošnju za 1,7 milijardi eura u okviru najnovijeg paketa štednje koji bi trebao rezultirati smanjenjem proračunskog manjka.

Ministar financija Fernando Teixeira dos Santos izjavio je da će 2006. "biti zahtjevna godina" budući da će vlada lijevog centra nastojati smanjiti manjak na 4,8 posto BDP-a u odnosu na 6,2 posto u ovoj godini.

Europska unija odredila je prošlog mjeseca Portugalu rok do 2008. za smanjenje manjka koji je trenutno dvostruko veći od gornje dopuštene granice u EU.

Fiskalna disciplina osigurat će solidan temelj za gospodarski rast, ustvrdio je Teixeira dos Santos. "Ovo smanjenje proračuna predstavlja doprinos države; činimo to kako bismo stvorili uvjete za gospodarski rast", objasnio je portugalski ministar financija na konferenciji za novinstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙