FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP u Francuskoj možda sačuva oko 300 radnih mjesta od zatvaranja

PARIZ, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Menadžment kompanijeHewlett-Packard u Francuskoj izvijestio je da je spreman smanjiti zaoko 300 broj radnih mjesta za koje je prvotno rekao da će ih ukinuti, stoji u dokumentu kompanije poslanom sindikatima.
PARIZ, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Menadžment kompanije Hewlett-Packard u Francuskoj izvijestio je da je spreman smanjiti za oko 300 broj radnih mjesta za koje je prvotno rekao da će ih ukinuti, stoji u dokumentu kompanije poslanom sindikatima.

Američki računalni gigant prvotno je objavio da planira ukinuti 1.240 radnih mjesta u Francuskoj, što je uzrokovalo uzbunu u zemlji.

Međutim HP Francuska objasnio je da računa na "stvaranje novih poslovnih inicijativa u Francuskoj" što će mu omogućiti da "smanji broj mjesta koje je predvidio za ukidanje".

Ta kompanija također je predložila potpisivanje novog sporazuma u siječnju vezanog uz radno vrijeme, kojim bi se smanjio broja radnih dana u godini sa 218 na 206.

Predstavnici sindikata u francuskom HP-u, od kojih je CFTC je najveći, složili su se načelno s početkom pregovora s menadžmentom. Prijedlozi pozivaju na "reorganizacijski projekt" koji će biti proveden na način da se "sačuvaju radna mjesta" i "uključi grupa za razvoj poslovanja u Francusku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙