FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački predsjednik predviđa britansko povlačenje u 2006.

LONDON, 13. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Britanski bi vojnicimogli otići iz Iraka do kraja iduće godine, rekao je u nedjelju iračkipredsjednik Džalal Talabani.
LONDON, 13. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Britanski bi vojnici mogli otići iz Iraka do kraja iduće godine, rekao je u nedjelju irački predsjednik Džalal Talabani.

"Ne želimo da britanske snage zauvijek ostanu u Iraku. U godinu dana, mislim, krajem 2006. iračka će vojska biti spremna zamijeniti britansku na jugu zemlje", rekao je Talabani na radiju ITV.

Prema Talabanijevim riječima, hitno povlačenje stranih snaga bilo bi "katastrofa" za Irak i moglo bi voditi u građanski rat.

Iračani školuju vlastite vojnike i policajce kako bi preuzeli potpun nadzor nad sigurnošću svoje zemlje i borili se protiv sunitskoga ustanka koji je od 2003. i početka američke invazije na Irak odnio više tisuća života.

Britanija u Iraku ima oko osam tisuća vojnika, a najavila je da će ih početi povlačiti čim lokalne snage budu smatrale da mogu održavati sigurnost, no službeni London zasad odbija govoriti o rokovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙