FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danski vojnici u Iraku opuštat će se na glazbenom jastuku

KOPENHAGEN, 15. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Jastuk koji sviraopuštajuću glazbu poslan je danskim vojnicima stacioniranim u Iraku ina Kosovu kako bi ih pomogao u suzbijanju stresova i napetosti.
KOPENHAGEN, 15. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Jastuk koji svira opuštajuću glazbu poslan je danskim vojnicima stacioniranim u Iraku i na Kosovu kako bi ih pomogao u suzbijanju stresova i napetosti.

Voditelj Odjela za psihologiju u danskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji u Kopenhagenu, Henrik Lundstein, rekao je kako je za probu poslano po deset glazbenih jastuka vojnicima na Kosovu i u Iraku, i sada se tamo testiraju.

Danska ima oko 540 vojnika u Iraku i 340 u mirovnoj misiji na Kosovu.

Glazbeni jastuk ima ugrađene zvučnike povezane s mp3-playerom iz kojeg dopiru zvuci blage instrumentalne glazbe ili umirujući prirodni šumovi poput žubora vode ili tihog cvrkutanja ptica. Pod nazivom "MusiCure" jastuk je u suradnji s liječnicima i psiholozima u terapeutske svrhe dizajnirao kompozitor i oboist Niels Eje.

Govoreći o uspjehu glazbenog jastuka u danskim bolnicama, Lundstein je istaknuo kako se vojska nada da će uz pomoć jastuka smiriti stres i napetost svojih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙