FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: novi šef laburista predviđa izbore u ožujku 2006.

JERUZALEM, 12. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novi izraelski šeflaburističke stranke Amir Peretz najavio je u subotu da će seprijevremeni parlamentarni izboru u Izraelu održati u ožujku 2006. tedodao da vjeruje da će pobijediti i sastaviti novu izraelsku vladu.
JERUZALEM, 12. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novi izraelski šef laburističke stranke Amir Peretz najavio je u subotu da će se prijevremeni parlamentarni izboru u Izraelu održati u ožujku 2006. te dodao da vjeruje da će pobijediti i sastaviti novu izraelsku vladu.

"Izbori će se održati u ožujku 2006. i namjeravamo pobijediti", rekao je on na izraelskom državnom radiju.

Peretz je najavio da će u četvrtak izvijestiti premijera Ariela Sharona da laburističku stranku povlači iz vladajuće koalicije s njegovim većinskim Likudom.

Amir Peretz (63), zastupnik u izraelskom parlamentu i vođa sindikalne središnjice Histadrout, iznenađujuće je izabran za predsjednika laburističke stranke, porazivši na stranačkim izborima u srijedu veterana izraelske politike i aktualnog vicepremijera Shimona Peresa.

Velika izraelska koalicija sklopljena je prošle godine kako bi se u političkom miru provelo povlačenje iz pojasa Gaze. Peres je unatoč velikim političkim neslaganjima sa Sharonom namjeravao zadržati laburiste u vladi do isteka njezina mandata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙