FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN u Liberiji: uhititi bivšeg predsjednika Taylora

NEW YORK, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti UN-aovlastilo je u petak Misiju UN-a u Liberiji (MINUL) da uhiti, pritvorii prebaci Specijalnom sudu za Sierra Leone bivšeg predsjednika uegzilu Charlesa Taylora, ukoliko se vrati u Liberiju.
NEW YORK, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti UN-a ovlastilo je u petak Misiju UN-a u Liberiji (MINUL) da uhiti, pritvori i prebaci Specijalnom sudu za Sierra Leone bivšeg predsjednika u egzilu Charlesa Taylora, ukoliko se vrati u Liberiju.

Bivši liberijski predsjednik, u egzilu u Nigeriji, trebao bi pred Specijalnim sudom za Sierra Leone odgovarati za 17 točaka optužnice, posebice za ratne zločine i zločine protiv čovječanstva počinjene tijekom građanskog rata u Sierra Leoneu (1991-2001). Nigerija za sada odbija njegovo izručenje.

Vijeće sigurnosti je, osim izjave o Tayloru, izrazilo zadovoljstvo što su predsjednički izbori održani u utorak u Liberiji protekli u miru, ocijenivši to "velikim korakom naprijed" u normalizacji institucija u zemlji kojom je 14 godina harao građanski rat.

Prema rezultatima koje je objavilo Necionalno izborno povjerenstvo, predsjedničke izbore u Liberiji odnijela je Ellen Johnson Sirleaf, ekonomistica školovana na Harvardu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙