FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liberija: prebrojavanje glasova gotovo završeno, Weah sigurno ide u drugi krug

MONROVIA, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Rezultati predsjedničkihizbora u Liberiji nakon prebrojavanja glasova s više od 90 postobirališta koje je u ponedjeljak objavilo Nacionalno izbornopovjerenstvo (NEC) potvrdili su prednost bivše nogometne zvijezdeGeorgea Weaha i potrebu održavanja drugog kruga koji se planira za 8.studenog.
MONROVIA, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Rezultati predsjedničkih izbora u Liberiji nakon prebrojavanja glasova s više od 90 posto birališta koje je u ponedjeljak objavilo Nacionalno izborno povjerenstvo (NEC) potvrdili su prednost bivše nogometne zvijezde Georgea Weaha i potrebu održavanja drugog kruga koji se planira za 8. studenog.

Prema rezultatima sa 3070 birališta, George Weah vodi s 28,9 posto glasova. Njegova glavna suparnica, bivša ekonomistica Svjetske banke Ellen Johnson Sirleaf dobila je 19,7 posto.

Charles Brumskine, kandidat koji je najviše izgleda imao među liberijskom dijasporom, došao je na treće mjesto s 13, 4 posto glasova.

Službeni rezultati trebaju se objaviti 26. listopada.

Predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Liberiji treba se završiti prijelazno razdoblje uvedeno u kolovozu 2003., kada su tri zaraćene strane u građanskom ratu (1989. do 2003.) potpisale mirovni ugovor nakon odlaska svrgnutog predsjednika Charlesa Taylora u progonstvo u Nigeriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙