FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bomba u Jordanu pretvorila svadbu u krvoproliće

AMAN, 10. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Ashraf al-Akhras bio je nasvojoj svadbi s obitelji i prijateljima kad mu je bomba koja jeuništila luksuzni amanski hotel ubila desetero članova obitelji isvečanu dvoranu pretvorila u mjesto očaja.
AMAN, 10. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Ashraf al-Akhras bio je na svojoj svadbi s obitelji i prijateljima kad mu je bomba koja je uništila luksuzni amanski hotel ubila desetero članova obitelji i svečanu dvoranu pretvorila u mjesto očaja.

Akhrasov otac i devetero rođaka poginuli su kad su u srijedu sinkronizirano eksplodirale bome u trima hotelima jordanskoga glavnoga grada i ubile 56, a ranile 102 osobe.

"Vjenčao sam se, to mi je bila svadba", rekao je mladoženja. "Eksplozija se dogodila kad smo ušli u svečanu dvoranu".

Snage sigurnosti kažu da je na svadbi bilo više od 250 gostiju u dvorani u prizemlju hotela Radisson SAS. U gužvi se jedan mladić raznio eksplozivom.

"Pokušali smo spasiti što više ljudi... Ali ostao sam bez oca, punca i nekolicine prijatelja", rekao je 32-godišnji Akhras. "Moj je prijatelj izgubio oca i majku. To je tragedija".

Iračka al-Qaida preuzela je odgovornost za bombaške napade na hotele. Osim u Radissonu bomba je eksplodirala u obližnjem Grand Hyattu, a treća u hotelu Day's Inn.

U Radissonu je stradao najveći broj ljudi, a u četvrtak, dan nakon napada, radnici još čiste ruševine i iznose krvave stolnjake. Za preživjele noć slavlja pretvorila se u žalovanje: još se iznose tijela iz ruševina, a rodbina jeca u nevjerici.

Moćna jordanska islamistička stranka, koja uglavnom izbjegava otvoreno osuditi samoubilačke napade na izraelske civile, amanske je eksplozije osudila, javlja Reuters.

"Bez obzira na to tko je iza ovoga zločina i koji su motivi, nemoguće ga je opravdati", kaže se u priopćenju Islamističke akcijske fronte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙