FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belji i HIC-u nagrada "Bili smo prvi kad je trebalo"

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Književno-publicistička nagrada"Bili smo prvi kad je trebalo" za 2005., koju dodjeljuje Udrugabranitelja i dragovoljaca Domovinskog rata "Podravke" (UBIDUR), danasje svečano uručena Anti Belji i Hrvatskom informativnom centru (HIC),za cjelokupnu nakladničku djelatnost, a posebno onu vezanu uzDomovinski rat.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Književno-publicistička nagrada "Bili smo prvi kad je trebalo" za 2005., koju dodjeljuje Udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata "Podravke" (UBIDUR), danas je svečano uručena Anti Belji i Hrvatskom informativnom centru (HIC), za cjelokupnu nakladničku djelatnost, a posebno onu vezanu uz Domovinski rat.

Istaknuvši kako se ta nagrada dodjeljuje već šest godina za najbolje književno djelo iz Domovinskog rata, član Ocjenjivačkog suda Mladen Pavković je rekao kako su na natječaj prispjele 23 knjige, no ove je godine učinjen presedan, pa je nagrada, umjesto za izdavački pothvat, dodijeljena za cjelokupnu nakladničku djelatnost.

Obrazlažući nagradu, članica Ocjenjivačkog suda Marija Peakić-Mikuljan rekla je kako je Beljo, iako često prešućivan, bio prvi kad je trebalo.

Nagrada mu je dodijeljena za više projekata i knjiga o Domovinskom ratu, koje je ostvario u okviru HIC-a.

Želimo da se Domovinski rat i njegove žrtve ne zaborave, a broj prispjelih knjiga napisanih u proteklih godinu dana pokazuju kako on i dalje živi u sjećanjima mnogih, rekao je Pavković.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙