FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Sad: Neonacisti prekinuli tribinu na Filozofskom fakultetu

SUBOTICA, 9. studenog 2005. (Hina) - Predstavljajući se kao članovineonacističke skupine "Nacionalni stroj", dvadesetak muškaraca upaloje u srijedu navečer na Filozofski fakultet u Novom Sadu i napalonekoliko sudionika tribine pod nazivom "Fašistička prijetnja", javilisu mediji.
SUBOTICA, 9. studenog 2005. (Hina) - Predstavljajući se kao članovi neonacističke skupine "Nacionalni stroj", dvadesetak muškaraca upalo je u srijedu navečer na Filozofski fakultet u Novom Sadu i napalo nekoliko sudionika tribine pod nazivom "Fašistička prijetnja", javili su mediji.

Tom prigodom oni su prijetili šefu Katedre za filozofiju Filozofskog fakulteta Milenku Peroviću koga su nazvali "ustaškom svinjom", i poručili mu da će ga pričekati negdje u mraku, kao i da to čeka i njegovog sina, objavila je agencije Beta.

Članovi skupine podizali su ruke oponašajući nacistički pozdrav, bili su kratko ošišani, nosili su crne jakne, a novosadskoj javnosti poznati su kao autori brojnih šovinističkih, rasističkih i antisemitskih grafita.

U publiku su bacili letke u kojima su sudionike i posjetitelje tribine nazivali "komunističkim retardima" i poručili "Srbija Srbima".

Poslije incidenta na Fakultet je došla policija koja je od organizatora uzela izjave i objasnila da policijskog osiguranja nije bilo jer im tribina nije bila prijavljena.

Tribina na Filozofskom fakultetu bila je jedna od manifestacija kojima je u srijedu u Novom Sadu obilježen Međunarodni dan borbe protiv fašizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙