FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruxelles odobrio Hrvatskoj dva ISPA projekta

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Bruxelles odobrio Hrvatskoj dva ISPAprojekta
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Bruxelles odobrio Hrvatskoj dva ISPA projekta

HINA - Financijski servis

Upravljački odbor za ISPA program odobrio je prva dva projekta ukupne vrijednosti 110 milijuna eura, koje je Hrvatska predložila u sklopu pretpristupnog programa ISPA za 2005. i 2006., od čega će EU financirati više od 50 milijuna, objavilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Upravljački odbor, u kojem se nalaze predstavnici 25 država članica Europske Unije, dao je pozitivno mišljenje o projektu razvoja vodoopskrbe i odvodnje grada Karlovca te o projektu rehabilitacije željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik.

Temeljem navedenog mišljenja, Europska komisija donijet će formalnu odluku nakon koje slijedi potpisivanje financijskih sporazuma te konačna implementacija projekata, poručuju iz MVPEI-a.

Odluka Bruxellesa o trećem predloženom investicijskom projektu u okviru programa ISPA vezanom uz upravljanje otpadom na području Šibenika, te još tri projekta tehničke pomoći, očekuje se početkom 2006.

Ukupna alokacija novca za ISPA program za Hrvatsku za ovu i iduću godinu iznosi 60 milijuna eura, od čega je 25 milijuna eura osigurano za 2005., a 35 milijuna eura za 2006. Preostali iznos sredstava potreban za provedbu predloženih projekta osigurat će se iz nacionalnih izvora, što je i temeljni princip na kojem funkcionira taj europski program namijenjen zemljama kandidatkinjama.

Ciljevi ISPA programa su pomoći zemljama koje žele ući u EU da dosegnu europske ekološke standarde u području upravljanja otpadnim vodama, gospodarenju otpadom i poboljšanju kvalitete zraka, te da razviju prometnu infrastrukturu i povežu se s transeuropskim prometnim mrežama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙