FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojnić: sjednica općinskog vijeća nije održana zbog nedostatka kvoruma

VOJNIĆ, 9. studenog 2005. (Hina) - Zbog nedostatka kvoruma danas nijeodržana posebna sjednica Općinskog vijeća Vojnića.
VOJNIĆ, 9. studenog 2005. (Hina) - Zbog nedostatka kvoruma danas nije održana posebna sjednica Općinskog vijeća Vojnića.

Sjednica je sazvana jer je 1. listopada vijećnik Ninko Mirić zbog imenovanja pročelnikom jedinstvenog upravnog odjela svoj mandat zbog nespojivosti dužnosti stavio na raspolaganje Općinskom vijeću.

U Vijeće je imenovan s liste LS-a, ali je nakon izbora prešao u nezavisne vijećnike i priklonio se HDZ-u i SDSS-u, što je bilo presudno da osvoje vlast u Općinskom vijeću u kojem je vladajuća koalicija imala sedam vijećnika (HDZ četiri i SDSS dva te jedan nezavisni), a oporba šest (SDP - SDA četiri te LS i HNS po jedan). Međutim odlaskom Mirića omjer je šest prema šest.

Posebna je sjednica sazvana na zahtjev šestorice oporbenih vijećnika da bi se zamijenili mandati i glasovalo o (ne)povjerenju načelniku Nebojši Andriću (HDZ), predsjednici Općinskog vijeća Milici Vučinić-Sipić (SDSS) i Poglavarstvu.

Međutim kad je predloženo da se u dnevni red uvrsti samo izglasavanje (ne)povjerenja vladajućima, a ne i zamjena mandata, oporbeni vijećnici nisu ni ušli u vijećnicu pa zbog nedostatka kvoruma sjednica nije održana.

"Da smo ušli, za glasovanje o (ne)povjerenju ne bismo imali dostatno glasova, a kad bi se prije toga zamijenili mandati, sedmi bi glas prevagnuo za nas", rekao je Branko Eremić (SDP).

Načelnik Nebojša Andrić je najavio redovitu sjednicu Vijeća za kraj mjeseca, a Ninko Mirić je rekao novinarima nakon neuspjele sjednice kako on "neće dopustiti da zbog njegova pročelničkog posla vlast zapadne u krizu" te da će "ponovno aktivirati svoj mandat".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙