FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Itas" dobio struju, radnici odgodili štrajk

ZAGREB/VARAŽDIN, 9. studenog 2005. (Hina) - Uprava Hrvatskeelektroprivrede odlučila je ivanečku tvrtku "Itas" d.d. u stečaju priključiti na električnu mrežu, kako bi mogla početi proizvodnja.
ZAGREB/VARAŽDIN, 9. studenog 2005. (Hina) - Uprava Hrvatske elektroprivrede odlučila je ivanečku tvrtku "Itas" d.d. u stečaju priključiti na električnu mrežu, kako bi mogla početi proizvodnja.

Kako je priopćeno iz HEP-a odluku o priključenju Itasa na 10 kilovoltnu električnu mrežu, HEP je donio na preporuku Vlade, vodeći računa da time ne ugrozi svoje poslovanje. Na taj način omogućuje se pokretanje proizvodnje korištenjem angažirane snage od 760 kilovata, a ugovor o priključenju treba biti potpisan u roku od sedam dana, do 16. studenog.

Varaždinska Elektra prijavit će dosadašnji Itasov dug od 531.389,37 kuna u stečajnu masu tvrtke, a ako se tvrtka proda, novi vlasnik ne stječe potrošačka prava zakupa struje, navodi se u priopćenju HEP-a.

Radnici "Itasa" u početku tjedna počeli su štrajk glađu, a danas su, saznavši da je tvornica u 16 sati dobila struju, odgodili štrajk. No upozorili su da će, ne počne li proizvodnja po planu, štrajk nastaviti, a od Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju i dalje traže da otkupe većinski paket dionica poduzeća.

"Itas", jedina hrvatska tvornica alatnih strojeva, nedavno je otišla u stečaj jer je bila prezadužena, a radnici plaću nisu dobili više od pola godine.

Po riječima sindikalnog povjerenika poduzeća Dragutina Varge stečajni upravitelj Velimir Slamar obvezan je što prije naći strateškog partnera i obnoviti poslovne veze sa stranim kupcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙