FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: nasilje ne jenjava, među žrtvama najviše policajaca

BAGDAD, 9. studenog 2005. (Hina/dpa/Reuters) - Nasilje koje u Iraku nejenjava odnijelo je u srijedu nove živote a među žrtvama je sedampolicajaca i djelatnik administrativnog osoblja sudanskogveleposlanstva, doznaje se iz izvora službi sigurnosti i izvješćatelevizije Al-Arabiya.
BAGDAD, 9. studenog 2005. (Hina/dpa/Reuters) - Nasilje koje u Iraku ne jenjava odnijelo je u srijedu nove živote a među žrtvama je sedam policajaca i djelatnik administrativnog osoblja sudanskog veleposlanstva, doznaje se iz izvora službi sigurnosti i izvješća televizije Al-Arabiya.

U samoubilačkom napadu auto bombom pokraj Baqoube, glavnog grada provincije Diyala, 60 kilometara sjeveroistočno od Bagdada, poginulo je sedam iračkih policajaca. U tom je napadu ranjeno devet ljudi.

U bagdadskoj četvrti Mansur, naoružane osobe presrele su službeno vozilo sudanskog veleposlanstva i ubile Hamuda Ahmeda Adema, djelatnika administrativnog osoblja.

U području Iraka, na granici sa Sirijom, djelovali su u srijedu američki borbeni zrakoplovi koji su u blizini grada al-Qaim bombardirali skladište oružja al'Qaide.

U priopćenju američke vojske stoji da je skladište potpuno uništeno, ali da je mogući broj civilnih žrtava minimalan jre je skladište uništeno preciznim, navođenim projektilima. Zračni napad dio je ofenzive "Čelični zastor" koju je prije pet dana započelo 3.500 američkih marinaca i iračkih vojnika.

U toj je operaciji do sada ubijeno 36 pobunjenika a 180 ih je uhićeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙