FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: nasilje ne jenjava - 22 poginulih

BAGDAD, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Dvadeset i dvoje Iračanapoginulo je u ponedjeljak u nasilju širom zemlje, a samo u Bagdadu je,u napadu na policijsku ophodnju, u poslijepodnevnim satima poginulodevet osoba, doznaje se iz policijskih i vojnih izvora.
BAGDAD, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Dvadeset i dvoje Iračana poginulo je u ponedjeljak u nasilju širom zemlje, a samo u Bagdadu je, u napadu na policijsku ophodnju, u poslijepodnevnim satima poginulo devet osoba, doznaje se iz policijskih i vojnih izvora.

U Douri, južno od Bagdada, poginulo je devet osoba, među kojima su šestorica policajaca. U samoubilačkom napadu zapadno od grada Kirkuka, 250 kilometara sjeverno od Bagdada, poginulo je dvoje vojnika a 14 ih je ranjeno. Napad je bio usmjeren na položaj vojske koja čuva naftovod.

U Mosulu, 370 kilometara sjeverno od Bagdada, u dva odvojena napada živote je izgubilo dvoje policajaca.

U Sadiyi, 150 kilometara sjeveroistočno od Bagdada, ubijeno je četvero ljudi, među kojima i član općinskog vijeća. U Samari, 125 kilometara sjeverno od Bagdada, ubijen je pripadnik specijalnih policijskih snaga, a u Baladu, 70 kilometara sjeverno od Bagdada, ubijena su dva Iračana zaposlena u američkoj vojnoj bazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙