FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. listopada 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 17. listopada 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LJUBLJANA - Premda zabrana telefoniranja za vrijeme vožnje u Sloveniji vrijedi već nekoliko godina, gotovo 90 posto vlasnika mobitela svoje aparate ne isključuje kad sjedne za volan. Prema anketi, koju je u nedjelju objavilo ljubljansko "Delo" , mobitel u vožnji isključuje 11,6 posto vlasnika, 8,2 posto na taj se potez odlučuje za vrijeme jela, a 6,1 posto dok gledaju televiziju. Oko polovice ispitanika aparat isključi na koncertu ili poslovnom sastanku, a 19,4 posto za vrijeme seksa.

SEATTLE - Američka obalna straža postrožila je, prvi put u 30 godina, pravila za tetoviranje svojih pripadnika odgovarajući tako na sve veću popularnost umjetnosti oslikavanja tijela. Cilj novih pravila je postići profesionalniji izgled tog dijela vojske koji ima najviše kontakata s građanima. "Ne želimo više imidž raskalašenog mornara iz četrdesetih godina", rekao je Keith Alholm, glasnogovornik Obalne straže u Seattleu listu Post-Inteligencer. Ta služba suočena je sa sve većim brojem kandidata s "gotovo 100 posto tetoviranim nogama i rukama". Prema novim pravilima, kandidati koji imaju istetovirano više od 25 posto izloženih dijelova tijela neće biti primljeni u službu. Raniji standardi bili su općenitiji i zabranjivali su samo uvredljive tetovaže.

JOHANNESBURG - Ženka velike bijele psine preplivala je udaljenost od oko 20.000 kilometara u potrazi za partnerom, utvrdili su znanstvenici iz Južnoafričke Republike a objavio časopis "Nature". Ženki, nazvanoj Nicole, su znanstvenici uspjeli zakvačiti odašiljač uz pomoć kojega su pratili njezino kretanje. Oni kažu kako je putovanje od Južnoafričke Republike do Australije Nicole vjerojatno poduzela radi parenja, ali još nisu sasvim sigurni jer je senzor koji je nosila bilježio temperaturu i dubinu na kojoj se ženka morskog psa kretala, ali nikakve druge podatke. Nicole je cijeli put obavila za manje od devet mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙