FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Prometni kolaps je bio neizbježan

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Nezapamćene prometne gužve uZagrebu za policiju su bile očekivane i nisu se mogle izbjeći zbogmjera osiguranja summita srednjoeuropskih predsjednika država, rekaoje u petak rukovoditelj Stožer osiguranja i zamjenik ravnateljapolicije Jakob Bukvić.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Nezapamćene prometne gužve u Zagrebu za policiju su bile očekivane i nisu se mogle izbjeći zbog mjera osiguranja summita srednjoeuropskih predsjednika država, rekao je u petak rukovoditelj Stožer osiguranja i zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić.

Posebna prometna regulacija u Zagrebu stvara od četvrtka u gradu velike prometne gužve. Uže zagrebačko gradsko središte bilo je zatvoreno za promet do 23 sata.

Bukvić je na konferenciji za novinare ustvrdio da je "tendenciozna i notorna glupost" medijska tvrdnja o raspadu policijskog sustava osiguranja.

U osiguranju summita nije bilo niti jednog propusta, na čemu su nam čestitale i sigurnosne službe zemalja, čiji predsjednici su stigli u Zagreb, izjavio je Bukvić, dodajući kako je za policiju sigurnost sudionika summita bila primarna.

Osvrnuvši se na prometni kolaps u kojemu su neki građani jučer poslijepodne i sinoć u nepreglednim kolonama na cestama stajali i gotovo četiri sata, Bukvić je kazao kako je unazad deset godina prometni kolaps u Zagrebu redovita pojava kada u vrijeme špica padne kiša.

To je bilo za očekivati i mi smo to predvidjeli, a građani su putem medija bili informirani o mogućim zastojima, kazao je Bukvić izrazivši zadovoljstvo "dobro odrađenim poslom".

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak složio se da su jučerašnji prometni zastoji nezabilježeni u Zagrebu, ali tvrdi da su isto takve i sigurnosne mjere koje su poduzete te da se "nije moglo drugačije". Istaknuo da je sustav osiguranja i regulacije prometa usuglašen sa sigurnosnim službama.

Od policije se tražila najviša razina osiguranja, a to znači potpuno isključenje prometa na pravcima dolaska državnika, kazao je, dodavši da su maksimalno pokušali skratiti vrijeme zatvaranja prometnica. Objasnio je da je gužvama pridonijelo i to što policija nije znala točno vrijeme dolazaka nekih državnika.

Zbog velikih gužvi u Zagrebu, vozačima je i u petak preporučljivo izbjegavati od 14,30 do 16 sati vožnju Zagrebačkom obilaznicom od čvora Zaprešić do čvora Buzin-Zagreb jug, cestom D30 od Velike Gorice prema Zagrebu, Slavonskom avenijom od Držićeve do Hrvatske bratske zajednice, zatim Av. Dubrovnik do Av. Većeslava Holjevca, ulicama koje sijeku ulicu Savezne Republike Njemačke, te križanjem Savske ceste i Vukovarske.

Policija je upozorila da će se u petak iza 15 sati zatvoriti i zagrebačka obilaznica od čvora Buzin i autocesta prema Krapini jer sudionici summita odlaze u Trakošćane iz kojega se vračaju oko 20 sati. Zbog toga će se privremeno zatvoriti i granični prijelaz Macelj te malogranični prijelaz kod Varaždina.

Između 15 i 17 sati očekuje se odlazak nekoliko sudionika summita iz hotela Westin prema zračnoj luci, a većina sudionika odlazi u subotu između 13 i 16 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙