FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić o "slučaju Itas"

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva nije primilo nikakav službeni zahtjev iz tvrtke Itas zapomoć u rješavanju zahtjeva tamošnjih radnika koji od jučer štrajkajuglađu, no ispitat će mogućnosti kako može pomoći, rekao je danasministar Branko Vukelić.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva nije primilo nikakav službeni zahtjev iz tvrtke Itas za pomoć u rješavanju zahtjeva tamošnjih radnika koji od jučer štrajkaju glađu, no ispitat će mogućnosti kako može pomoći, rekao je danas ministar Branko Vukelić.

Uvijek sam na strani proizvodnje i radnika te sam, premda nije bilo takvog zahtjeva, naložio da se ispita što može učiniti Vlada a što Hrvatska elektroprivreda, rekao je Vukelić na margini konferencije "Hrvatsko tržište rada u 21. stoljeću - izazovi i nužnost promjena".

"Detaljno ćemo analizirati situaciju, ali riječ je o privatnoj kompaniji i pitanje je što možemo učiniti", dodao je.

Osamnaest radnika ivanečke tvornice alatnih strojeva Itas u stečaju započelo je jučer ujutro štrajk glađu koji neće prekinuti dok tvornica ne dobije struju a Vlada otkupi većinski paket dionica.

Od HEP-a traže da im uključi struju kako bi mogli nastaviti proizvodnju, a od Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju da otkupe većinski paket dionica poduzeća. Podsjećaju da je Vlada tako već postupila u slučaju Valpovke.

Jedina hrvatska tvornica alatnih strojeva nedavno je otišla u stečaj jer je bila prezadužena, a radnici plaću nisu dobili više od pola godine.

Sindikalni povjerenik Dragutin Varga najavio je da će radnici štrajkati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙