FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: u karanteni šest milijuna ptica iz područja u kojima se pojavila ptičja gripa

PEKING, 7. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kina je izdvojila šestmilijuna ptica u sjeveroistočnoj regiji u kojoj se u mjesec danačetiri puta pojavio virus ptičje gripe, objavili su u ponedjeljakkineski državni mediji.
PEKING, 7. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kina je izdvojila šest milijuna ptica u sjeveroistočnoj regiji u kojoj se u mjesec dana četiri puta pojavio virus ptičje gripe, objavili su u ponedjeljak kineski državni mediji.

Ubijena je sva perad unutar radijusa od tri kilometra u provinciji Liaoning, gdje je prošloga tjedna zabilježen slučaj ptičje gripe, izvijestila je novinska agencija Xinhua.

Kina još nije prijavila ni jedan smrtni slučaj među ljudima od ptičje gripe tijekom posljednje pojave tog virusa, ali je u nedjelju najavila da će pozvati stručnjake Svjetske zdravstvene organizacije da pregledaju tri sumnjiva slučaja upale pluća u južnoj provinciji Hunan, gdje je zabilježen jedan od posljednjih slučajeva ptičje gripe.

Testiranje među te tri osobe nije pokazalo prisutnost smrtonosnog virusa H5N1, ali ne može se odbaciti mogućnost njegove pojave budući da su te osobe živjele u blizini područja u kojemu se pojavio virus. Jedna od njih, 12-godišnja djevojčica je umrla.

Kineske su vlasti 192 osobe, među kojima je i jedna s akutnim bronhitisom, pogvrgnule medicinskim pregledima, izvijestio je ministar zdravstva.

Od virusa ptičje gripe u Aziji je do sada umrlo više od 60 osoba, a od kraja 2003. zaražene su najmanje 123 osobe. U gotovo svim slučajevima, ljudi su se zarazili preko kontakta s pticama.

Pekinške su vlasti zabranile prodaju žive peradi i uzgajanje ptica, a nije dozvoljen ni njihov transport iz ostalih provincija.

Privremeno su zatvorene sve pekinške tržnice na kojima se prodaju ptice, a zabranjeno je i svečano puštanje goluba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙