FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 5. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

STOCKHOLM - Slika Pabla Picassa iz 1920 "Gitara i partitura na pijadestalu" promijenila je vlasnika u petak na aukciji u Stockholmu za 559.000 dolara (4,5 milijuna švedskih kruna), izjavila je glasnogovornica stockholmske aukcijske kuće Auktionsverk. Picasso je sliku naslikao u Juan-les-Pinsu u južnoj Francuskoj. "Interes za sliku je bio velik", rekla je glasnogovornica, dodavši da su na kraju ostala dva glavna nadmetača. Nažalost nije mogla otkriti više pojedinosti o kupcu. Sliku je na aukciju dala neimenovana švedska obitelj koja ju je kupila 60-ih godina.

PRAG - Inspirirani reality-showom Big brother češki javni radio i televizija odlučili su od 7. studenoga pokrenuti novi show koji će pratiti živote četiri gorile u praškom zoološkom vrtu. Show koji će se zvati Odhaleni (Otkrića) prikazivat će primate - jednog mužjaka, dvije ženke i jedno mladunče - u borbi za veliku nagradu od 12 dinja, što je za gorile delicija. "Što će gorile činiti, to je na njima", kazao je trener gorila u praškom zoološkom vrtu Marek Zdansky. Češka će televizija postaviti 15 kamera koje će pratiti gorile, a gledatelji i slušatelji moći će putem sms-a glasovati za svog omiljenog natjecatelja.

ZAGREB - Sud u talijanskom gradu La Spezia presudio je da poznata modna kuća Prada mora platiti odštetu u iznosu od 17.000 eura Talijanki koja je noseći loše napravljene Pradine cipele s visokom potpeticom ozlijedila skočni zglob i stopalo. Rossana Salvini, 42-godišnja službenica iz Ligurije, uoči Božića 1998. godine je tijekom kupovine s prijateljicama pala noseći nove Pradine cipele s visokom potpeticom, a talijanski sud je pomoću tehničke ekspertize zaključio da je do pada došlo zbog pogreške proizvođača cipela. Sud je presudio da Prada zbog trajnih posljedica pada mora nesretnoj Talijanki platiti odštetu u iznosu od 17.000 eura, piše u petak talijanski tisak. Stručnim vještačenjem utvrđeno je da zbog mjehura zraka potpetica nije bila pravilno pričvršćena što je uzrokovalo pad i invaliditet Rossane Salvini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙