FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2006: Poljaci ipak bez Dabrowskog

VARŠAVA, 4. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni nogometni savez(FIFA) nije uvažio zahtjev Poljske za registracijom ChristophaDabrowskog, nogometaša Hannovera 96 rođenog u Poljskoj, koji je većigrao za njemačku B-reprezentaciju.
VARŠAVA, 4. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni nogometni savez (FIFA) nije uvažio zahtjev Poljske za registracijom Christopha Dabrowskog, nogometaša Hannovera 96 rođenog u Poljskoj, koji je već igrao za njemačku B-reprezentaciju.

FIFA nije udovoljila Poljacima držeći se striktno pravila koja kazuju da nogometaš koji i jednom zaigra za neku od reprezentacija ne može igrati za drugu. Poljaci su tražili od FIFE da uvaži činjenicu da je Dabrowski rođen u Poljskoj, te da nije igrao za najbolju njemačku selekciju.

Poljacima je teže ozlijeđen "playmaker" Miroslaw Szymkowiak, pa je izbornik Pawel Janas prisiljen tražiti druge opcije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj. Poljaci na toj poziciji nemaju vrhunskog nogometaša još od vremena Kazimierza Deyne i Zbigniewa Bonieka, kada su Poljaci na Svjetskim prvenstvima 1974. i 1982. bili treći.

Kako im FIFA nije dopustila uvrštanje Dabrowskog, Poljaci će sada dati državljanstvo Argentincu iz Wisle Krakow Mauru Cantoru, kojeg će isprobati na pripremnim utakmicama sa Ekvadorom i Estonijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙