FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemci otvorili vrata Hrvatskoj, Engleskoj i Poljskoj

ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Pobjedom protiv Češke u Pragunogometna reprezentacija Nizozemske otvorila je vrata Svjetskogprvenstva za Hrvatsku, Englesku i Poljsku.
ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Pobjedom protiv Češke u Pragu nogometna reprezentacija Nizozemske otvorila je vrata Svjetskog prvenstva za Hrvatsku, Englesku i Poljsku.

Naime, uoči subotnjih ogleda bilo je jasno kako će na Svjetsko prvenstvu u Njemačku dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije iz skupina jedan, šest i osam. To su bile Češka, Poljska ili Engleska, te Hrvatska ili Švedska. Česi su sami odlučivali o svojoj sudbini i sa dvije pobjede izvadili bi vizu za Njemačku. Međutim, porazom u Pragu ispali su iz igre i tako bez obzira na ishode posljednjih utakmica otvorili vrata World Cupa za "Vatrene", "Gordi Albion" i Poljake.

Hrvatska će u slučaju neodlučenog ishoda ili pobjede u Budimpešti biti pobjednik skupine, a u slučaju poraza jedan od dva najbolja drugoplasirana. Ukoliko Kranjčarevi odabranici dohvate bod ili tri, Šveđani će pobjedom protiv Islanda zauzeti to mjesto. Ista situacija je i sa Engleskom i Poljskom. Bez obzira na njihov međusobni ogled jedni će u Njemačku kao pobjednik skupine, a drugi kao drugoplasirani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙