FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Identificiran hrvatski državljanin ubijen blizu Barcelone

ZAGREB/BARCELONA, 4. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski državljaninubijen hicima iz vatrenog oružja nedaleko od Barcelone u srijeduidentificiran je kao Mojmir Radulović (44), a u napadu je teškoranjena i njegova supruga, kazao je u petak načelnik odjela za odnoses javnošću u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.
ZAGREB/BARCELONA, 4. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski državljanin ubijen hicima iz vatrenog oružja nedaleko od Barcelone u srijedu identificiran je kao Mojmir Radulović (44), a u napadu je teško ranjena i njegova supruga, kazao je u petak načelnik odjela za odnose s javnošću u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Napad se dogodio dok je žrtva upravljala vozilom marke Mercedes i tom je prigodom teško ranjena supruga ubijenoga, koja je smještena u bolnicu i u teškom je stanju, kazao je u petak načelnik Pero Bilušić.

Kako su u četvrtak objavili španjolski dnevnici La Vanguardia i El Mundo, navodeći samo inicijale poginuloga, nepoznate osobe otvorile su vatru na Radulovića u srijedu oko 16.30 u ulici Mansió u mjestu Castelldefels, dvadesetak kilometara jugozapadno od Barcelone.

Inspektorica Vanesa Garcia, glasnogovornica Policijske uprave pokrajine Katalonije, kazala je telefonski za Hinu da je, prema prvim rezultatima istrage, vjerojatno točan podatak da je u Radulovića bilo ispaljeno sedam metaka, što su prenijeli španjolski dnevnici.

Hici su bili ispaljeni u glavu žrtve, kazala je glasnogovornica.

Policijska istraga se nastavlja pod radnom hipotezom da je smrt posljedica obračuna u krugovima istočnoeuropske mafije, rekla je nadalje inspektorica.

Glasnogovornica ne zna kakvim se poslovima bavio ubijeni Radulović niti koliko je dugo imao prijavljeno prebivalište u Castelldefelsu.

Potvrdila je da policija redovito, kad je riječ o nasilnoj smrti, zatraži pomoć Interpola, ali i policije države iz koje dolazi žrtva, pa je i u ovom slučaju to učinjeno.

Prema saznanjima kojima raspolaže, Garcia je kazala da supruga ubijenoga nije u životnoj opasnosti.

Četverogodišnje dijete, koje je također bilo u automobilu u vrijeme napada, prošlo je bez ozljeda i za njega su se pobrinule nadležne socijalne službe, doznaje se od MVPEI-ja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙