FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice putuje u Izrael i na palestinske teritorije

WASHINGTON,3. studenoga 2005.(Hina) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice posjetit će u studenom Izrael i Palestinsketeriritorije kako bi potaknula rješavanje problema i nastavak mirovnogprocesa, rekao je u četvrtak glasnogovornik State Departmenta SeanMcCormack.
WASHINGTON,3. studenoga 2005.(Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetit će u studenom Izrael i Palestinske teriritorije kako bi potaknula rješavanje problema i nastavak mirovnog procesa, rekao je u četvrtak glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

On je rekao novinarima kako će Rice osim Izraela i Palestinskih teritorija od 10. do 21. studenog posjetiti Bahrein i Saudijsku Arabiju te u okviru američkog izaslanstva sudjelovati na sastanku Azijsko-pacifičke suradnje (APEC) u Busanu u Južnoj Koreji.

Ona će potom pridružiti predsjedniku Georgeu W. Bushu u njegovom posjetu Kini i Mongoliji.

McCormack je rekao da će Rice u razgovorima s Izraelcima i Palestincima nastojati potaknuti dvije strane da se usmjere na "načine i konkretna područja" gdje mogu zajednički raditi kako bi riješili postojeće probleme.

On je rekao da će Rice razgovarati s njima i o "drugim odgovornostima koje imaju prema mirovnom planu putokazi" za Bliski istok iza kojega stoje SAD, Europska unija, Rusija i Ujedinjeni narodi.

Među konkretnim pitanjima o kojima će biti govora su tehnički problemi pristupa u Pojas Gaze nakon što se Izrael u rujnu povukao s tog područja te problemi Palestinaca u dopremanja roba preko graničnih prijelaza s Izraelom, rekao je McCormack.

U Saudijskoj Arabiji Rice će razgovarati o nizu pitanja uključujući demokratske reforme i borbu protiv terorizma, kazao je on.

Ona će u Izraelu također nazočiti obilježavanju desete obljetnice ubojstva bivšeg premijera Yitzaka Rabina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙