FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska Vlada odlučila je danas pokrenuti postupak za sklapanje ugovora s Vijećem ministara BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji. Na čelu izaslanstva za vođenje pregovora bit će potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor, koja je pojasnila kako početkom iduće godine u Federaciji BiH stupa na snagu zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji kojim se bitno smanjuju prava obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja HVO-a i ratnih vojnih invalida. Ugovor bi se odnosio isključivo na hrvatske državljane, a kao razdoblje stradavanja predlaže se razdoblje od 18. rujna 1991. do 23. prosinca 1996.

ZAGREB - Hrvatska Vlada predložila je danas izmjene Zakona o plaćama ovlaštenih državnih revizora slijedom kojih bi se povećale plaće državnih revizora. Plaće viših državnih revizora povećale bi se za 9,5 posto, a državnih revizora za 8,8 posto, rekao je ministar financija Ivan Šuker. Zakon bi se primjenjivao od 1. siječnja 2006., a za njegovu provedbu u idućoj bi godini trebalo osigurati tri milijuna kuna.

ZAGREB - Borba protiv rada na crno je Vladin prioritet, pa će ona poduprijeti sve inicijative koje mogu smanjiti sivu ekonomiju u Hrvatskoj, istaknuo je premijer Ivo Sanader na današnjoj konferenciji posvećenoj kampanji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske protiv rada na crno. Upozorio je da, po neslužbenim procjenama, u Hrvatskoj oko 400.000 ljudi radi na crno, a zbog sive ekonomije oko 11 milijardi kuna godišnje ostaje izvan državne blagajne, što su zabrinjavajući podaci. Sanader je najavio da je u završnoj fazi rad na izmjenama Zakona o prekršajima, s naglaskom na ukidanje zastare zbog koje je bila znatno smanjena efikasnost sankcioniranja prekršitelja zakona.

ZAGREB - Iduća, 2006. trebala bi biti godina Nikole Tesle, znanstvenika svjetskog glasa, prijedlog je koji je Vlada danas uputila Hrvatskom saboru. Naime, 2006. obilježit će se 150. godišnjica rođenja Nikole Tesle (10. srpnja 1856. u Smiljanu, kraj Gospića). Godina Nikole Tesle obilježila bi se nizom manifestacija, znanstvenim skupovima, predavanjima u osnovnim i srednjim školama. Obnavlja se i njegova rodna kuća u Smiljanu gdje bi se postavio i spomenik Tesli, a najavljeno je da bi se u suradnji s Gradom Zagrebom razmislilo i o postavljanju biste u Zagrebu.

ZAGREB - Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi izrazio je danas zadovoljstvo što je Hrvatska komora medicinskih sestara, nakon intervencije ministra zdravstva Nevena Ljubičića, priznala grešku i prihvatila zahtjev da dozvole za samostalni rad izdaje svim medicinskim sestrama, a ne samo onima s višom školom. Sindikat smatra da bi zbog učinjenih teških propusta predsjednica Hrvatska komora medicinskih sestara Dragica Šimunec trebala podnijeti neopozivu ostavku.

SPLIT - Jutros oko 4 sata dvojica naoružanih maskiranih muškaraca izvela su oružanu pljačku igraonice "Jadran Vegas" u ulici Ruđera Boškovića u Splitu iz koje su odnijeli oko 30 tisuća kuna, izvijestila je Policijska uprava splitsko - dalmatinska. Razbojnici su u igraonicu upali kada se u njoj nalazilo šest osoba, od kojih dvoje zaposlenika. Pri tom su jedan hitac iz vatrenog oružja ispalili u zid, no, nitko nije ozlijeđen. Nakon što su uzeli novac udaljili su se u nepoznatu smjeru. Policija za počiniteljima traga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙