FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA prodala televizijska prava za SAD

ZURICH, 2. studenog 2005. (Hina/DPA) - Međunarodna nogometna federacija(FIFA) prodala je kompanijama ABC/ESPN i UNIVISION televizijska pravaza područje Sjedinjenih Država za sva nogometna natjecanja od 2007. do2014. godine za 425 milijuna dolara.
ZURICH, 2. studenog 2005. (Hina/DPA) - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) prodala je kompanijama ABC/ESPN i UNIVISION televizijska prava za područje Sjedinjenih Država za sva nogometna natjecanja od 2007. do 2014. godine za 425 milijuna dolara.

Ovim ugovorom američke kompanije dobile su pravo emitiranja svih utakmica sa Svjetskih prvenstava 2010. i 2014. godine, kao i svih ostalih natjecanja koje organizira FIFA. Ugovorom su uređena i prava za sve vrste medijskih kategorija, među kojima su i internet i mobilna telefonija.

"Ovaj ugovor se ne odnosi samo na iduća dva Word Cupa, već i na ostala natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Što je još važnije ove dvije kompanije će pomoći u promociji nogometa i naše organizacij na američkom tlu. Time će se broj ljubitelja nogometa sasvim sigurno još više povećati, što je odlično za promociju ovog sporta," istaknuo je predsjednik FIFA-e, Joseph Blatter, nakon što je potpisao najbogatiji ugovor u povijesti FIFA-e u prodaji televizijskih prava za jednu zemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙