FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Addis Abeba: Drugog dana sukoba između prosvjednika i policije još 10 poginulih

ADDIS ABEBA, 2. studenog 2005. (Hina/AFP) - Drugoga dana sukoba izmeđupolicije i prosvjednika u nekoliko četvrti Addis Abebe poginulo je jošdeset osoba, što broj mrtvih od jučer povećava na 16, a u dva danasukoba gotovo stotinu ih je ozlijeđeno, novi su podaci dobiveni odliječnika iz triju gradskih bolnica u kojima su unesrećeni zbrinuti.
ADDIS ABEBA, 2. studenog 2005. (Hina/AFP) - Drugoga dana sukoba između policije i prosvjednika u nekoliko četvrti Addis Abebe poginulo je još deset osoba, što broj mrtvih od jučer povećava na 16, a u dva dana sukoba gotovo stotinu ih je ozlijeđeno, novi su podaci dobiveni od liječnika iz triju gradskih bolnica u kojima su unesrećeni zbrinuti.

Prema prethodnim podacima iz bolnica Paulus i Black Lion, bilo je 12 mrtvih i 51 ozlijeđena osoba. U utorak ujutro u sukobima između policije i prosvjednika u Addis Abeba poginulo je šest osoba, a 43 su ozlijeđene. Glavna oporbena stranka u Addis Abebi pozvala je na prosvjede zbog rezultata parlamentarnih izbora održanih u svibnju i kontinuirano lošeg socijalnog stanja u zemlji.

Novinar France pressea s mjesta događaja je izvijestio da su pripadnici policije koji su u srijedu popodne opkolili bolnicu Zewditu, uhićenja obavljali i među prosvjednicima koji su primljeni na saniranje ozljeda u bolnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙