FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gripa može biti opasna kod djece s neurološkim bolestima

NEW YORK, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Djeci s neurološkim ilineuromuskularnim bolestima prijeti veća opasnost od zatajenja dišnogsustava ako završe u bolnici zbog gripe, pokazali su rezultati novogistraživanja.
NEW YORK, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Djeci s neurološkim ili neuromuskularnim bolestima prijeti veća opasnost od zatajenja dišnog sustava ako završe u bolnici zbog gripe, pokazali su rezultati novog istraživanja.

To otkriće podupire nedavne preporuke da se takva djeca trebaju preventivno cijepiti svake godine protiv gripe.

Rezultati, objavljeni u najnovijem broju tjednika Journal of the American Medical Association, temelje se na istraživanju provedenom nad 745-ero djece hospitalizirane u Dječjoj bolnici u Philadelphiji tijekom četiriju uzastopnih sezona gripe.

Liječnički tim na čelu s Ronom Kerenom usredotočio na utjecaj raznih kroničnih bolesti na razvoj ozbiljnih komplikacija gripe.

Zatajenje dišnog sustava dogodilo se kod 32 djece (4 posto), kaže se u studiji, pri čemu su znanstvenici ustanovili da neurološki poremećaj povećava opasnost od zatajenja čak šest puta.

"Ti rezultati podupiru nedavnu odluku da se neurološke i neuromuskularne bolesti dodaju popisu onih zbog kojih se preporučuje redovito godišnje cijepljenje djece protiv gripe", ustvrdili su autori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙