FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zimbabveu od izgladnjelosti uginulo pedeset slonova

HARARE, 31. listopada 2005. (Reuters/AFP) - Vlasti u Zimbabveurazmatraju mogućnost prebacivanja u Namibiju slonova iz svojihnacionalnih parkova koji su postali prenaseljeni, a neposredan povodtomu je smrt najmanje 50 debelokožaca koji su uginuli odizgladnjelosti, izvijestio je u ponedjeljak državni list The Herald.
HARARE, 31. listopada 2005. (Reuters/AFP) - Vlasti u Zimbabveu razmatraju mogućnost prebacivanja u Namibiju slonova iz svojih nacionalnih parkova koji su postali prenaseljeni, a neposredan povod tomu je smrt najmanje 50 debelokožaca koji su uginuli od izgladnjelosti, izvijestio je u ponedjeljak državni list The Herald.

Pedesetak slonova iz poznatog nacionalnog parka Hwange, koji se nalazi na jugozapadu zemlje uginulo je, pretpostavlja se, zbog nedostatka pitke vode i nekvalitetnih pašnjaka, što je posljedica suše koja sve češće pogađa jugozapadni dio zemlje.

"U nacionalnom je parku situacija najlošija i najviše nas zabrinjava. Jedno od rješenja o kojemu razmišljamo je da određeni broj slonova prebacimo u Namibiju", rekao je zamjenik ministra za okoliš i turizam Andrew Langa, dodavši kako u Zimbabveu trenutačno živi oko 100.000 slonova, a naša ih zemlja "može podnijeti" 45.000. "Ako se nastavi nestajanje vegetacije i pitke vode zbog suše, ovdje ćemo imati pravu katastrofu. Naime, počet će ugibati i druge životinje, a ne samo slonovi", upozorio je Langa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙